Konsten att råna en äldre, halvblind dam

Konsten att råna en äldre, halvblind dam

http://www.ohrlund.se/blogg/?p=2136

 

Kommenterar och utvikningar efter upprördhet apropå det som Dag skriver
Först det som egentligen inte behöver påpekas:
“Detta är fruktansvärt!”
MEN är det oväntat, ovanligt, okänt, osv??
NEJ
olika händelser där den gemensamma nämnaren är ignorans, nedvärdering, särbehandling, diskriminering osv är legio.
Och det som är så fegt och patetiskt är att man ger sig på “Sittande fågel”.
Tack och lov dock så finns det äldre som har nära och kära med förmåga och möjlighet att belysa dessa felaktigheter.
MEN naturligtvis i vårt land så är “förnedringen” av äldre något som inte tas upp i de kanaler som kallas PK. Har inte sett så mycket (a.k.a. inget) “rebelliskt” i Expressen, Aftonbladet och DN. Ibland “vågar”SvD med PG i spetsen “sticka ut hakan”. MEN SVT NOT!
Lägger samhället tillräckligt mycket medel för pensionärer? Naturligtvis inte trots att detta är en stor och i många aspekter utsatt grupp. Uppenbarligen dock inte så intressant att “belysa och bevaka” i media. Viktigare är då att stifta lagar som begränsar yttrandefrihet och kritik av de samhälleliga aktiviteter som kostar mest.
För många år sedan var försvaret ett  område, typ 150 miljarder i dagens penningvärde som minskats till kanske 30-40 miljarder, som fick kritik för att det var “så dyrt”.
Numer har vi en “dold” verksamhet, åtminstone, som kostar samhället 2-300 miljarder årligen och som växer med cirka 5% på årlig basis.
Snart är överföringar från försvar, pensioner osv inte längre möjliga eftersom det ändå inte på långa vägar räcker längre. Alltså kommer jobbskatteavdraget att monteras ned ELLER momsen ökas, bra eftersom det tas mest skattepengar där de som har det minst finns.
Snart är ekonomisk tillväxt en svunnen tid tack vare mycket konsumtion och lite/låga investeringar i sådant som ger vinster.
Att skicka skattepengar till de företag som driver verksamheten som sköter din mor kan förvisso vara berikande och gott MEN om det är stora vinster i denna verksamhet vad motiverar detta? En verksamhet som finansieras med skattemedel borde vare den är samhällelig eller privat antingen skicka tillbaka eventuellt överskott till “samhället” ELLER på ett klokt sätt investera i verksamheten. Behöver man mer äldreboende bygger man för vinsten osv. Om inte de privata aktörerna gillar läget, och inte heller gör ett bra jobb, borde vinsterna konfiskeras.
För ärligt talat: Hur skulle en privat kunna driva en verksamhet så billigt att man kanske halverar kostnaden för landstingen/kommunerna till exempel? Naturligtvis inte utan vinsten kommer till största del från låg kvalité (för lite ), låga löner osv. Om nu våra äldre och våra sjuka osv är värda något borde man öka dessa löner också . . inte någon ohemult stor ökning men att ge USK-or etc. lön som en riksdagsledamot är väl inte fel, eller hur?
Apart från detta som beskrivs MEN ändå inte.
MILJONPROGRAMMET
Nu vill MP ett parti som inte hyllar ekonomisk tillväxt stoppa in
3-400 miljarder i renoveringar av miljonprogrammet.
Man lägger gissningsvis (initierad gissning) mer än halva kostnaden på renovering jämfört med nyproduktion dvs man får ett “glassigt” (på ytan) miljonprogram som kostar upp till 50% ökad hyra.
Om de stackare som “tvingas/önskar” att bo i dessa områden inte har mer pengar att spendera på hyra får man byta till mindre lägenhet.
Om man sätter ihop de stora siffrorna ser man att den minskning av boyta som varje familj måste göra för att ha samma lika yta (byta bostad alltså) kommer att ge 2-300.000 lediga lägenheter.
Så här har MP hitta den “gordiska knuten” till den bostadsbrist som alliansen inte åtgärdat på sina åtta år.
Och de som bor i miljonprogrammsområden betalar mer för att bo, mycket mer, medan de med “ägda” bostäder får en sämnkning av kostnaderna.
Och alliansens ökning av befolkningen får bostäder till
“halva priset”.
MEN det kan, enligt vissa ekonomer, finnas andra investeringar gjorda av samhället som i nuläget amorteras med cirka 2-300 miljarder ÅRLIGEN…….
Klart man inte har råd att bygga nya bostäder enklare då att få alla att bo “mindre”…..
//Sven

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s