Bra artikel ALICE TEODORESCU

http://www.dagenssamhalle.se/kronika/sa-foervandlade-m-politiken-till-sds-tvaertomcharad-12534

“När Reinfeldt ingick den migrationspolitiska överenskommelsen med MP, i syfte att utestänga SD från makt, förvandlades politiken på området till en tvärtomcharad; den som i varje givet tillfälle tyckte tvärtemot SD vann.”

Ja var det inte till och med så att agerandet skulle vara en bestraffning för de som röstat SD . . klipskt iofs ifall man tycker illa om och vill “kasta ut” från riksdagen . .
MEN för de som inte röstat SD MEN som också bestraffas (läsarna vet vilka) blir det ju en “avsky” mot partiet och/eller partiledaren, eller hur.

“På så vis målade M, liksom riksdagens övriga partier, in sig i ett hörn där varje medgivande av rådande integrationsutmaningar användes som bevis för att SD:s verklighetsbeskrivning stämde. ”
Nja inte helt säkert . . hela agerandet kan också vara att “ha en spik att hänga mössan på” dvs det som gjorts de senaste decennierna och som hela tiden eskalerat med i medel nästa 10% årligen är något som M et. al. vill driva så då passar ju SD in som hand i handske för godhetens handslag …

“En generös migrationspolitik förutsätter nämligen en välfungerande integration, inte minst i form av snabb självförsörjning.”
Detta anses väl för icke indoktrinerade högstadieelever vara sjålvklart alltså finns en “hidden agenda”
eller hur?
“När integrationen, särskilt i ett land med ett av världens mest generösa välfärdssystem, inte fungerar kommer acceptansen för migrationen i sig drastiskt att sjunka. ”

JAPP och vad göra då?
Återgå till ett fattigt och tufft land för 100+ år sedan . . eller ?

“Till detta ska adderas att Sverige har den lägsta andelen låglönejobb i EU – 2,5 procent år 2010 och en mycket sammanpressad lönestruktur. ”
Adress LO som drivit upp ingångslöner och som inte driver speciellt mycket en “lönetrappa” där anställningstid ger högre löner (icke nivåhöjande)

Och de akademiska förbunden har på samma sätt vurmat höga ingångslöner. Ja vem tjänar på det? Jo framtida medlemmar naturligtvis. Och lönetrappan som var ganska massiv för 40 år sedan var ju en garanti för icke nivåhöjande löneökningar. OCH tvärtom ifall man nivellerar lönerna så tas pengarna från lönetrappan dvs man höjer ingångslöner etc. mha minskad lönetrappa…..

Samma spel egentligen där lönerna de facto sänks (plattas) MEN som sagt arbetarrörelsen (LO) har gjort ett bra jobb för sina medlemmars löner, GRATTIS alla svetsare och andra….
Eller “Problemet i svensk industri är de höga ingenjörslönerna MEN dom skall vi minsann utbilda bort” Ja hur då? Ja genom att skapa många fler ingenjörer . . Och man lyckades . . så bra att vi fick en ström av ingenjörer från andra länder som gratis blev utbildade i Sverige . . ett så lågt intresse från de klipska talar sitt tydliga språk (a.k.a fel väg)

“Ändå försvaras migrationen med lönsamhetsargument när det varit anständigare att enbart åberopa humanitära grunder.”

Ja för inte är det en humanitär grund att “plocka in” de 3 miljarder som lever under $1/dag
INTE därför att man inte vill hjälpa utan därför att 3 miljarder skulle, i vårt system, kosta,
lågt räknat: 300.000 miljarder dvs 100 BNP HOPPSAM så humanitärt fungerar inte!
Ta tag i hjälpa människor på plats typ addera $1/dag . Räkna på 300 miljarder så skulle det räcka till nästan 100 miljoner människor på plats . . humanitärt att hjälpa 100.000 till ett, än så länge, väldigt gott liv i Sverige eller 1.000 (tusen så många i “närområdet”) MEN då skulle ju migrationsindustrin precis som till exempel varven behöva läggas ner . .
Så inte är det lönsamt inte och inte för någon . . mer än de som jobbar i denna industri . .

“Hur tänker riksdagens partier förhålla sig till givna dilemma samtidigt som de fortsätter värna en humanitär flyktingpolitik? Det är i detta glapp, mellan visionerna och verkligheten, som ansvarstagande behöver uppvisas och i syfte att minska detta glapp som reformer behöver formuleras. För det är just i detta glapp som annars den bästa grogrunden för politikerförakt och misstro mot ”etablissemanget” skapas.”
Så försikt du tassar in i detta minerade område Alice.
MEN det är inte en humanitär politik de vi driver i Sverige utan något helt annat . .
MEN vist är det skillnad mellan “Facts AND Fiction” men det är ju inte en film på TV som visas rörande det som pågår i landet utan verkligheten . . dvs eländet verkar inte gå och stänga av eller säga upp licensen . .

Reformer javisst men det vi skapat (eller FR mest) är ett problem som tar generationer att “rätta till” att formulera reformer räcker inte utan nu måste verkligen epitetet “grupp mot grupp” användas . . och vem vinner? Ja som vanligt den som skriker högst . .

Tyvärr så räcker det inte med att måla över de värsta rostangreppen på partibåtarna utan vi måste ha nya skutor där ett nytt tänkande appliceras.
Dvs tänk->tänk rätt-> gör->kontrollera att de blev bra->korrigera eller upprepa . .
att göra fullskaleexperiment där vi årligen förbinder oss för 100-tals miljarder/kohort i generationer framåt . . och sedan titta i facit som är synlig, trots ett massivt mörkande, och sedan inte göra något är inget som skall ge vidare politik för dessa partier . .

Advertisements

One thought on “Bra artikel ALICE TEODORESCU”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s