HeÄ eller OoV saknar svar

http://www.etc.se/ledare/maktgalningarna-kanner-varandra-val

Bra och välskriven artikel men det saknas fortfarande svaren på “Hönan eller Ägget” eller “Orsak och Verkan”

Kan kvinnor vara lösningen?
Förmodligen inte eftersom vi inte sett generellt ett sådant samband.

Makt. Denna fasansfulla strid om makt. Vad jag sett är att maktgalningarna känner varandra väl och vet precis hur de skall angripa sina likatänkande för att utlösa hat, revansch, vendetta och dödande hos dem som för tillfället anses ha större makt och därmed anses förödmjuka de mindre mäktiga – och inte sällan gör det – i kraft av sin övermakt. Båda sidor är beredda att låta hur många oskyldiga som helst dö för att ”vinna”. Detta parat med propaganda och själva berättelsen om världen, där det fasansfulla toppar all nyhetsvärdering och där de mäktiga, också de onda mäktiga, blir superstjärnor som garanterar den onda cirkel vi nu (igen) lever i.

MEN orsak och verkan saknas dvs om nu makt är av ondo

Hur skapar vi mindre makt?

tvärtom NÅGOT/NÅGON/NÅGRA

garanterar den onda cirkel vi nu (igen) lever i

Eftersom jag inte är så litterärt o/e historiskt o/e religiöst beläst hoppar jag vissa saker.

Viljan till makt är inte medfödd, den är inlärd i de olika kulturerna, både de så kallade barbariska och civiliserade.

Ja åtminstone finns makt i de flesta kulturer från att någon har en “utslagsröst” och fram till total “diktatur” eller motsvarande.

Vårt öde är att det inte längre finns någon periferi att bosätta sig i.

Alldeles riktigt M-P! Vare sig i Sverige kan man hålla sig “utanför” eller i världen utan på de flesta platser urskog, landsbygd, städer och allt däremellan finns en påtvingat “innanförskap”.
MEN sedan skapas i dessa platser ett, av makten påtvingat, “utanförskap”.
Orsaker politiskt åsikt, religiös tillhörighet, lågpresterande, drogberoende, psykisk sjukdom osv. eller man är bara “eljest”.

Sedan kommer det politiskt korrekta som alla som finns i den “sfären” måste upprepa, det heliga mantrat.

. . . stöds av 30 procent eller SD i Sverige av 13 procent är det de makthungrigas berättelser de lyssnat till, som ger invandrare eller muslimer skulden för deras vantrivsel.

Gärna källa på detta!

Det som sägs är inte skuldbeläggande mot invandrare och inte heller mot invandring utan fastmer läggs skulden på den svenska politiken.

Skolan kostar alltså spenderar vi pengar på skolorna i stället för på cancervård, militära saker, pensioner etc.

Byt Skolan mot något annat som kostar så ser vi att hur vi än vrider och vänder på saker så kommer de medel som skapas till det offentliga huvudsakligen via skatter att vara begränsade.
Alltså valet står mellan
pest eller kolera
minska anslag/spendera på något
ELLER
höja skatterna

egentligen precis samma sak i en begränsad budget, i ett begränsat kontext,
om någon får mer så får någon annan mindre
vare sig det är skorpor med smör och ost till kaffet för pensionärer
eller det är iPad till ensamkommande

ALLTSÅ finns det inte längre möjlighet att “hålla sig undan”.

Etablissemanget skapar alltid motiv för att utöva sin makt oavsett hur ogrundat det makten bestämmer är.

Så har det alltid varit när det gäller maktens berättelser; finns inga invandrare skapar man egna kastlösa, typ tattare i Sverige,

ett väldigt gott argument som används i vänstersammanhang MEN “skapar man” eller finns ett självpåtaget sätt att leva eller beror det hela på att det finns en inbyggd tävlingsinstinkt i våra gener “survival of the fittest” som skapar detta.

som påstås förstöra tillvaron för ”de sunda”,

Jaa därom tvistar de lärda ifall detta utanförskap är skapat av etablissemanget (makten) eller självförvållat

Speciellt blir det ju med den tvåstegsraket som invandringen är

  • först skapas invandring i ett land med historiskt ganska stängda gränser som drivs från alla håll praktiskt taget VARFÖR?

sedan

  • skapas ett utanförskap och med ett antal människor som i Darwins anda inte “platsar” finns ju uppenbarligen denna “metod”

allt för att generera den makt som göds och lever av motsättningar. Framtiden, om den finns, hoppas jag ska genomskåda dessa maktens maktgenererande berättelser.

Susan Brownmiller, som skrev den första, avgörande boken om våldtäkterna i världen kallade våldtäktsmännen för patriarkatets terrorister/gerillakrigare. Majoriteten av män skulle aldrig ens drömma om att våldta, men våldtäktsmännen såg till att upprätthålla kvinnors rädsla för män, skrev hon.

The pieceful minority kanske?

När våldtäktsdebatten pågick som intensivast kände sig många män djupt sårade av att betraktas som potentiella våldtäktsmän.

På samma sätt som vanliga, hyggliga muslimer fasar inför att förväxlas med dem som mördar i deras namn. 99 procent av männen våldtar aldrig någonsin, på samma sätt som 99 procent av muslimerna är totalt emot terror och mördande.

Brigitte Gabriel redovisa i sin video

15-25% inte 1% som M-P anser . . BG grundar sin uppfattning på många seriösa källor.
M-P kanske grundar sin uppfattning på ett önskat tillstånd snarare än ett faktiskt dito

Men de makthungriga, inklusive SD i Sverige, använder de förryckta mördarna till att skuldbelägga och utpeka alla muslimer därför att det gagnar deras maktbas. När ska vi äntligen genomskåda och avvisa dessa maktens strategier och berättelser om världen?

Vare sig de är 1% eller 15-25% är det naturligtvis HELT fel att skuldbelägga 99% eller 85% eller 75% av en grupp MEN om 15-25% är 180-300 miljoner är detta väsentligen fler än det 1,5 miljoner som M-P får från sina “källor”(inga redovisade)

Alltså bör skulden i vilket fall läggas på de som bör/skall skuldbeläggas MEN i en PK argumentation gentemot ” . . de makthungriga, inklusive SD i Sverige, . . ” är ju skillnaden så markant att en sann bild av tingens förhållande är av godo för hela debatten.

För övrigt så landar denna diskussion som så ofta på SD´s skuld i så mycket.

Världen och speciellt det svenska samhället har utvecklats och byggts i många hundratals år utan SD´s inflytande.

Varför landar SD i en så pass “synlig” roll i detta inlägg?

Varför inte titta på de andra svenska partiernas “gamla” värderingar? (Rasbiologiskt institut som väl adresserade “tattare” som en utsatt grupp)

Näe PK kom in i matchen med fakta kör inte med ännu en maktstruktur eller med maktstrukturers metoder för att “styra och ställa”…….

MEN trots min, eventuella, “sågning” av M-P´s krönikor så är ändå mer än hälften i inläggen “bra” . . så det är väl värt att ta med det och sedan förfina argumentationen etc. mha det avvikande åsikter som framförs . .

Dvs “En bra början”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s