BRA analys MEN . . talet om kakorna

http://ledarsidorna.se/2015/01/flyktinglagret/
http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/sveket-mot-sodertalje/

Man kan inte både äta kakorna och ha dom kvar . . .

Anna Dahlberg, Expressen, skriver idag en fullständigt lysande ledartext som till fullo fångar situationen i Södertälje.

Hela första stycket verkar ge en förklaring till “haveriet” rörande invandring.

Tyvärr så har de flesta, utom de som protesterat och därmed blivit stigmatiserade, tappat jobben osv, passivt men framför allt aktivt från politiker, media (journalister etc.) under decennier skapat de, eventuella, missförhållanden som finns i Södertälje.

Det räcker inte ens med ministerkritik rörande formen, ett pararbete, utan fastmer så måste problemet lyftas upp och i grunden analyserasoch sedan göras något åt.

Och tyvärr så får man “backa bandet” man kan inte ta “vilket ski.” som helst från de tidigare regeringarna utan gör om, gör rätt . .

Man behöver inte vara raketforskare för att förstå att boenden dimensionerade för 40 personer inte kan husera 4 gånger så många . . gissningsvis så blir “livslängden” på bostäderna fyra gånger kortare dvs i stället för 100 år så blir det 25 år osv. Ja förutom att ett överbefolkat boende även löpande inte ger mer än kanske hälften av vad som betalas för…

Och EBO etc. en annan lösning/förklaring är naturligtvis att minska inflödet . . .

Göran Hägglund´s utspel har jag “mosat” tidigare. Trots att flera, gissningsvis PK, hissat till skyarna.

Vi har idag……………

……det saknas 229 000 lägenheter…….

Migrationsverket måste idag skaka fram 800 nya sängplatser per vecka om relationen EBO – ABO håller långsiktigt. Systemet har kollapsat nu. Och i detta ger Hägglund uttryck för att slopa det lilla som fungerar.

MEN kära nån då hela hela Hägglunds inlägg är ett yrväder i vintertid a.k.a. snömos varför ens ta ett innehållslöst röstfiske på allvar.

Att panikläget nu slagit till,

jaa vad annat att vänta med en invandring som ökar med nästa 10% årligen, mediantid (hälften) till arbete på snart 10 år, en sviktande ekonomi med liten och ingen tillväxt…

MEN panikläget har varit för handen länge, ungefär lika länge som SD börjat växa

orsak och verkan: (Nu blir det svårt för det som vill greppa ett halmstrå) Ett parti föreslår minskad invandring, detta parti ökar kontinuerligt sina röstetal binärt (dvs *2 i varje val) borde betyda att de som får minskade bidrag, pensioner, A-kassor, sjukpenningar osv blir missnöjda speciellt som vissa andra för stöd av tolkar, handläggare, “kamrater”, assistenter osv som i de flesta fall avlönas i godhetens tecken röstar på detta parti.
Slutsatsen blir att varje val så dubblas “de missnöjdas” skara.
Och det med rätta att i godhetens namn ta ifrån fler och fler det trots allt lilla som de har och via de goda ges till de som aldrig gjort något för välfärden… 6,5%, 13%, 26%, 52% så 2022 ifall vi fortfarande har allmänna val då så kommer detta parti att ha en absolut majoritet . . kanske därför DÖ bara gäller denna mandatperiod och nästa . . .

Osså ledar sidornas briljanta förslag . . men tänk färdigt!

Stora flyktingläger i ankomstkommunerna.

varför nöja sig med detta?
Varför inte placera i flyktingläger på plats, då slipper ju många resan . . .

eller hur?

Advertisements

One thought on “BRA analys MEN . . talet om kakorna”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s