Kommentarer kring SVAR TILL KARIN PETTERSSON

http://www.uvell.se/2015/02/04/svar-till-karin-pettersson-25377045

Och BTW mina kommentaren kommer inte in på

http://www.uvell.se/2015/02/04/svar-till-karin-pettersson-25377045

Bra utredning, var sak på sin plats . . . Facts NOT Fiction…. tre saker nämns
– marknadshyror
– LAS
– fackens höga ingångslöner

Hyror:
På en reglerad marknad med en brist på 250.000 boenden är det många som gillar marknadshyror på samma sätt skulle man ju kunna öka fastighetstaxeringen för att få in mer skattemedel, att plocka bort ränteavdraget helt för bolån skulle också göra sitt till…för inte är det väl så att köpta bostäder speciellt de med ett par år på nacken skall vara billigare att bo i än en hyrd bostad . . . allmännyttan har under många år dragit på med reglerade hyror som i många fall varit ohemult höga . . att då införa marknadshyror i ett läge där alliansen främst har skapat denna bostadskö som är gigantisk . . . men föstår att på något sätt måste man “kräva in pengar” för ett byggande på nivån 50.000/år plus att bygga ikapp.
50´ blir ungefär 100 miljarder och de 250´ blir 500 miljarder till . . svindlande summor som alliansen inte ens talat om . . .
-LAS
har uppfattningen att detta inte har något annat än ett symbolvärde experter säger att det inte spelar någon roll . och handen på hjärtat ifall någon har bättre CV så får den personen jobbet faktiskt, ävenså vid neddragningar . . . MEN om man vill hålla arbetsstyrkan i schack så är det klart att alla lagar och regler är av ondo för arbetsgivarna . . MEN inte ens arbetsgivarorganisationerna har så svårt att tåla LAS
-ingångslönerna
Sagan om ingångslönerna.
I begynnelsen hade LO en platt lönetrappa, typ ett golv, och akademiker/ingenjörer en trappa med LKP.

LO drev sin linje och sedan förhandlade man fram allsköns tillägg för att höja lönerna. För de med lönetrappa gjorde man tvärtom man använde de icke nivåhöjande påslagen på fel sätt dvs man plattade till även akademikernas lönetrappa . . OCH tyvärr så drev Sveriges Ingenjörer trots mina och många andras protester igenom en höjning av ingångslönerna till förmån för de erfarna.
Dessutom OP som sade rörande de höga ingenjörslönerna att “vi skall utbilda bort dessa” dvs “spamma” arbetsmarknaden med ingenjörer så sköter marknaden resten. OP var S och ville naturligtvis plocka där det gick att plocka . . MEN var startade man introduktionskurser ? Jo där man ökat intaget samtidigt som andra också gjorde detta dvs i ett system där man gör antagningar på betyg/färdigheter osv blir naturligtvis elevmaterialet inte lika briljant vid ett dubblat intag . . . då högskolorna insåg problemen fick man naturligtvis “devalvera” utbildningarna enligt CV, “Man tager vad man haver”….
dessutom som lök på laxen så har vi och har väldigt progressiva skatter . . vem utbildar sig med lån? Ja inte alltid dom klipskaste iaf . . Speciellt inte då det finns olika guldfåror….

MEN trots alla vågor i ankdammen så går det inte så bra för Sverige PISA, kronjuvelerna sålda osv osv MEN värre kommer:
Bostadsskulden 500 miljarder, förutom att komma upp i 100 miljarder årligen till bostadsproduktion . . en ackumulerad skuld för den gjorda invandringen som är gigantisk (7.000 miljarder) MEN som bara “amorteras” med typ 200 miljarder årligen . . . Vi lånar pengar trots att vi sparar och snålar på vård, skola, omsorg, bostäder osv osv . . det enda vi har gott om snart är humaniteten men vad betyder den då vi inte kan göra något för de som har de sämre än vi . . (fler och fler hamnar i läget att man har det sämre än de som det är så synd om)

Ett av politiker styrt system som ideligen girar än hit än dit i det röstfiske som pågår (se bara nu) och de ekonomer som varsnar faran och identifierar läget och ger altternativ…antingen skrota välfärden eller så sluta investera i det som inte ger “payback” förrän generationer framåt . . och dessutom så skulle vi kunna hjälpa många fler genom att hjälpa människor på plats . . .dock kanske inte de som skriker mest utan ett antal av de 50 miljoner som är på direkt flykt.

MEN naturligtvis slkall vi vara goda med en varm kofta på oss….varför ge bistånd till svältande människor då man kan ha en miljardindustri i landet, helt skattefinansierad och helt utan gränser . . . Vem är riktigt god??

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s