Godhet ifrågasatt

” Vi kan naturligtvis också tolka det som ett instrumentellt hyckleri, att den som inte visar sig vara god, riskerar såväl karriär och inkomst som rykte, men det känns ändå inte tillräckligt som förklaring.” Joo tyvärr så är “den egna vinningen” ihop med en “skraplottstillvaro” tillräckligt för många.
“Den tredje kategorin är de som inte bryr sig. De är goda därför att det ännu inte kostar dem själva något.” jobbskatteavdraget t. ex. man ser ännu inte sin egna lilla pension . . . krävs bara att den fina sommarstugan expropieras så reagerar man . . .

Invandring och mörkläggning

Såsom torde ha framgått av tidigare blogginlägg har jag svårt att tro på de godas godhet. Som jag ser det finns det tre kategorier av godhetsivrare:

  • De medvetna
  • De naiva
  • De som inte bryr sig

De medvetna är de som mycket väl förstår vad som händer och gillar det. För att förtydliga: om de inte behövde visa sig goda, om det inte fanns vinster att göra, så skulle svenska makthavare inte satsa så hårt på godheten som de gör. Maktutövning i ett modernt samhälle är en rationell process där man väljer mellan alternativa lösningar, inte minst med referens till vad de kostar. Det är knappast en process där känslorna tillåts ta överhanden. Den som är uppenbart känslostyrd diskvalificerar sig själv som makthavare. Varför de medvetna vill ha ett katastrofalt illa fungerande mångkulturssamhälle har jag inte riktigt fått kläm på.

View original post 2,046 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s