Inte framme men en bit på väg

http://www.gp.se/nyheter/ledare/ledarkronika/1.2662744-alice-teodorescu-utanforskapet-kan-inte-losas-med-fritidsgardar

Alice Teodorescu: Utanförskapet kan inte lösas med fritidsgårdar

Verkligen inte MEN det finns många fler saker som sägs vara positiva men fortfarande i en verklig värld är kontraproduktiva.

Problemet är hur mycket någon/vi/föräldrarna etc. skall hjälpa någon som inte jobbar på själv?
Om vi har en “vinna–vinna” situation i en situation “alla–en” MEN ofta så tas “energi/intresse/stöd” från något som ändå blir tillräckligt bra och “dränerar” därför MEDAN det spenderas, helt onödigt, så näst intill.

Människor är otroligt adaptiva rörande omständigheter och tyvärr också ibland väldigt lata så i stället för att bygga en fritidsgård så agerar och argumenterar man för att “någon annan” skall bygga likaså skriker de goda att “någon annan” skall betala bygget . . .

Kort sagt om alla människor vore “..equal in dignity and rights….” vore det ett bra riktvärde MEN de goda i Sverige har inte ens ansett att denna FN-överenskommelse behöver följas . . naturligtvis därför att man har en annan agenda . .

Om vi menar allvar med att närma oss utanförskapsproblematiken som grundar sig i att människor inte etablerar sig på arbetsmarknaden måste lösningarna svara mot problemen som de är, inte som vi önskar att de vore.

Här kom den igen ja . . .
OM vi skapar en arbetsmarknad som skriker efter arbetskraft så blir lösningen jätteenkel . . . efter vilken utbildning som helst så kommer arbetsgivare/arbetsförmedlare och erbjuder anställningar på skolorna.

MEN vi lever inte i en sådan värld utan den svenska arbetsmarknaden är “konkurrensstyrd” vad gäller det som är en “marknad” dvs någon skapar något som någon annan efterfrågar och säljer . . .
Marknad–oligopol—monopol
Man skall noga tänka sig för innan man spenderar samhälleliga pengar på något vare sig det är att kommunen anställer en USK eller det är ett vårdföretag som erbjuder kommunen “liknande” tjänst.

OCH hur många lönebidragsjobb kan plötsligen uppstå genom denna privatisering?

Hur mycket är kommunernas/samhällets önskan efter bra statistik styrande och hur mycket är en reell förbättring?

Därför måste lösningar i form av fritidsgårdar (hur många har lärt sig läsa på en fritidsgård egentligen?) bytas ut mot reella reformer på såväl utbildnings- som arbetsmarknadsområdet.

Reformer, återigen kostnader, utträngningar etc. etc.
Om vi har “för många” för att “få plats” hur gör vi då?

Om något är strukturellt i vårt samhälle så är det dysfunktionaliteten på arbetsmarknaden som med konsekvent precision försvårar möjligheten för den med svag förankring att komma in.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Dysfunktionell
A.k.a. icke fungerande!
Kan detta bero på att en fördelning av 200.000 arbeten med mottot “arbete till alla” på en marknad med 1.000.000 totalt arbetssökande (olika former) är ett sisyfosarbete?
http://sv.wikipedia.org/wiki/Sisyfos

OCH vi har ett konkurrenssamhälle där “survival of the fittest” i princip råder.
Dessutom så gäller kriterier som kan anses vara allt annat än “.. equal..”
t.ex. rätt värdegrund kan idag användas för nästan en miljon potentiella arbetssökande för att bedriva utträngning . . många exempel finns . .

Så visst är denna ledarskribent en länge efterlängtad MSM person MEN en fullständig beskrivningen av verkligheten vore berikande . . MEN då blir naturligtvis vissa slutsatser otrevliga . . så länge man adresserar “toppen på ett isberg” ser det inte så farligt ut . .
MEN ……

Därför är reformer som utmanar såväl lönestruktur som arbetsrätt helt nödvändiga. En fot in är alltid bättre än två fötter utanför.

Kul grej……eller grejor….tänkte man där?
Lönestruktur? Vad menar Alice?
S och V har ju drivet en likalönsprincip ganska länge dessutom inte beaktat att studielån osv skall beaktas i lönestrukturen…. dvs den som är så intresserad av ett yrke som kräver en lång utbildning har svårt att få lön för mödan . . .
Dessutom användes de lönetrappor som fanns för att 2pinka i byxorna” om någon inte förstår hur en lönetrappa fungerar vänligen kommentera ….

Sedan “arbetsrätt” ska det bli vilda VÄSTERN NU . . ARBETSRÄTTEN GÄLLER VÄL DE SOM REDAN HAR ETT ARBETE . . OCH rätten för dessa att ha jobbet kvar . . skall den nya adeln gå före där också precis som rörande boenden . .

Att ha ett “litet” jobb är ju bra MEN det blir ju patetiskt då det finns olika subventioneringar från AF som räcker i många år till 80% subvention tyvärr verkligheten verkar långt borta Alice. Ser att du mer och mer försöker hitta “a new skin” för att än en gång föra vanligt folk bakom ljuset . . och naturligtvis sjuka, pensionärer, arbetslösa på riktigt får avstå eftersom det är olika regler och olika support trots “..lika värde..”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s