Där kom den JA!

http://www.gp.se/nyheter/ledare/ledarkronika/1.2670239-alice-teodorescu-sjalvklart-att-alla-ska-arbeta

Vi står inför ett val där konsekvensen av status quo är en nedåtgående spiral av fortsatt ökat utanförskap. Alternativet är fler jobb som motsvarar arbetskraftsutbudets produktivitet eller att Sverige i större utsträckning, utan att för den sakens skull tumma på asylrätten, låter efterfrågan på kompetens styra mottagandet i likhet med länder som Kanada, USA och Australien.

BRA!

Att ge människor på flykt en fristad handlar om moral, inte om lönsamhet. Därför är det olyckligt att invandringen legitimerats med lönsamhetsargument av såväl politiker som näringsliv. I ett land som Sverige, där höga skattesatser legitimeras med kvalitativ välfärd, måste vi emellertid erkänna att ekvationen är ohållbar om inte normen fortsätter att vara att alla ska bidra efter förmåga, alltså i enlighet med vad de danska socialdemokraterna förespråkar.

Flyktingar ja asylsökande nej . . om vi har mindre än 50% bifall så är det definitivt inte flyktingar utan något annat och där kan gärna urvalet baseras även på möjlighet till arbete
MEN inom områden där vi redan har en stor arbetslöshet behövs inte beviljas asyl heller . . .undanträngning YouKnow!

Därför måste varenda arbetad timme löna sig bättre, skatteuttaget på låga löner minska och möjligheten att få ett första jobb till en lägre lön öka. Cyniskt kommer några tycka. Men frågan är om inte det system vi skapat, som konsekvent håller ute de med sämst förutsättningar, är än mer cyniskt?

QUE? Löna sig bättre? Samtidigt lägre löner? OCH lägre skatter dvs skattefinansiering som vanligt . . . Vilket system vi än har skapat gör ju inte att vi inte kan kasta det åt sidan och skapa ett nytt bättre . . . det system “vi” skapade med enbart MP som drivande har ju havererat . .
Tänkom, tänk rätt gör rätt!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s