När passerar man en gräns utan att vara ensam?

http://ledarsidorna.se/2015/04/den-tunna-bruna-linjen/
Intressant krönika!

För det handlar inte om en förskjutning till höger, det handlar ytterst om att migrationsfrågorna inte kunnat debatteras på ett anständigt sätt i de tidigare etablerade partierna utan att den enskilde blivit stämplad som Sverigedemokratiskt avskum.

Finns väl ett åsiktsförtryck här, minst sagt. Oaktat vilket nytt parti som dyker upp och vars politiker vill sno smaskens för de etablerade kommer att få pisk….sedan kan man inte vinna något genom att vara ny och likdan heller…

Termen rasist har under dessa snart tre år kommit att få andra innebörder.

Återigen åsiktsförtryck och ett sätt att permanenta makten för sig själv….

Sedan kommer en passus som är mer önsketänkande än verklighet:

Detta innebär att den väljare som tar steget vet med sig att det är ett val utan återvändo. Ut i ensamheten. Resan till det beslutet är lång och jag vet att det håller emot. Beslutet att passera gränsen är därmed lika känslomässigt som det är intellektuellt fattat. En resa som i vissa fall tar år att genomföra och som kommer ta ännu längre tid att reversera.

MEN om många samtidigt tar ett kliv till höger tyg fördubbling varje år så blir det inte så ensamt längre.

Den verkligen bruna utfrysningen som de 7 ägnat sig åt med “bäst i klassen” företrädaren FR blir lite tomt ekande efter ett tag…..
Som en “mycket klok” man sa: “Det är inte vi som är udda utan det är alla andra”. Hur kan man vara ensam eller udda ens med 20% röstetal?

Antingen är man till förvillelse lika som andra partier KD, FP, C och M varför ha ens olika partier?
Man bråkar om små, små detaljer . . .

Inte så som vi behandlat invandringskritiska röster till dags dato. Har du gått över den bruna linjen och ångrat dig återstår bara soffan som alternativ. Det samhällsengagemang du har är inte välkommet. Din röst möjligtvis, men du som person är för evigt dömd till ensamhet i byggfutten, fikarummet, bussen till jobbet eller vad det nu kan vara.Inte så som vi behandlat invandringskritiska röster till dags dato. Har du gått över den bruna linjen och ångrat dig återstår bara soffan som alternativ. Det samhällsengagemang du har är inte välkommet. Din röst möjligtvis, men du som person är för evigt dömd till ensamhet i byggfutten, fikarummet, bussen till jobbet eller vad det nu kan vara.

Ja i en framtid så kanske bara varannan i byggfutten, dock förmodligen fler i den delen av befolkningen, är din “kompis”.

Du missar verkligen de lite udda som röstar på småpartier….

.. eller blev det lite konstigt nu?…

Inte så länge de andra partierna vägrar acceptera de faktum att samhällspåverkan är negativ med de volymer vi ser idag och inte vill ta i frågan om hur vi organiserar om samhället för att få det att fungera rimligt bra.

NEJ invandring är berikande oavsett volym!

Och våra allierade V+MP+S+C+FP+KD samt M håller med . . .

Linjen utan återvändo om vi inte i grunden börjar fundera på om den attityden har varit lyckosam eller inte och om förnekelsen av systempåverkan har varit rätt väg att gå.

Förmodligen en väg, en politik, som medborgarna i demokratisk ordning förordar.

Ja men då så…försök inte plocka något russin i kakan och suga på det utan skakka ett riktigt arbete i stället för att vara skatteförsörjd åsiktsapparat…..utan förankring nedåt…..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s