Man blir matt!

http://www.dagenssamhalle.se/debatt/tillfaelliga-uppehallstillstand-foersaemrar-integrationen-15727

Vad vill MP säga med detta?

Så sent som förra året sa dåvarande statsministern tillika partiledaren för Moderaterna, Fredrik Reinfeldt, att tillfälliga uppehållstillstånd inte är något Sverige bör syssla med. När människor kommer hit ska vi tro på dem och låta dem rota sig – det underlättar också för integrationen. Nu har dock M-ledningen med den hårt pressade Kinberg Batra i spetsen svängt.

Ja kan det bero på att opinionssiffrorna bara sjunker? Inget annat för sju-klöverns agenda är att öka invandringen tills landet går i kras!

Just nu pågår massflykt på flera håll. Faktum är att det inte funnits så här många flyktingar i världen sedan andra världskriget. Det vi hör om allra mest är hur människor i Syrien tvingas fly från barbariets Daesh och kriget som härjat i landet i över fyra år. De allra flesta är internflyktingar, näst flest hamnar i grannländer som Libanon och Jordanien. En betydligt mindre del klarar sig till Europa och Sverige. Det är dessa människor som nu ska mötas med halvstängda dörrar i stället för öppna hjärtan.

En del rätt här cirka 10 miljoner i extern flykt . . Sverige är ungefär 1/50 av EU alltså borde vi ta emot 200.000 cirka för att EU på årsbasis skall ta emot de flesta . . . alltså gör vi nästan vårt jobb men i fallet att vi mäter med de gamla siffrorna på 100.000 borde EU ta emot 5 miljoner årligen så på två år är det mest akuta problemet löst. Tyvärr så kommer Sverige att duka under av denna massinvandring.

Förutom att det är inhumant att människor som redan flytt undan krig och förstörelse ska leva under stor osäkerhet om sin framtid har ingen lyckats svara på hur det underlättar integrationen. Den som inte vet om den får stanna i Sverige – underlättar det svenskinlärningen? Den som behöver gå runt och oroa sig för sin framtid – gör det möjligheten att söka jobb större?

Ja varför skall inte Alla människors lika värde tillämpas. Undanträngningar, bunta ihop äldre osv pågår för fullt. Etablissemanget har inte på decennium haft pengar att bygga bostäder för MEN MV betalar årligen för sina asylboenden en summa som skulle vid ett normalt ge MV full amorterad äganderätt efter ett (1) år. Där finns det uppenbarlign pengar medan sylten plockas bort på vissa äldreboenden……
Näe nu gäller: “Alla människors MINST lika värde” dvs kan man hitta en pensionär som har garantipension så blir detta normen medan 300.000 bara når upp till hälften därför att man jobbat för länge on för lite i landet. Nej tacka vet vi de som inte jobbat alls. Allt för garantin MINST lika värde.

Därtill riskerar det dessutom att leda till ökade kostnader för fler asylprövningar när fall ska prövas om och om igen. Det verkar som ett onödigt slöseri med skattemedel. Nej, det blir i stället alldeles uppenbart att detta är ett illa dolt försök att minska på migrationen.

Varje invandrare kostar livslångt 4-6 miljoner i medel…..det räcker till ganska många omprövningar men varför uppmuntra helt orimliga överklaganden i tre instanser sedan ett par år under radarn och sedan samma visa igen . . lekstuga….

Sverige har en rad utmaningar när det kommer till att skapa ett samhälle där alla har samma möjligheter.

Just nu så mäter man vad invandrande får inte vad man skapar med lika möjligheter.

Vi behöver förbättra SFI så att alla får goda svenskakunskaper.

En indier som hamnar i Japan/Kina lär sig naturligtvis Japanska/kinesiska etc.

Vi måste göra det lättare att få sitt första jobb och investera i samhället – där behövs fler händer.

Japp där kom den igen. Skaffa spadar i stället för grävmaskiner, timlöm 3sek/h sedan bidrag resten .. . kom in i verkligheten . .

Vi har ett ansvar att bygga fler bostäder så att alla har någonstans att bo. Framför allt behöver vi välkomna människor som vill vara en del av vårt land.

Vilka vi? MP eller nåja nu i regering . . så hur många bostäder kommer att färdigställas inom 1,5 år?

Vi är nog många som saknar Reinfeldt i tider som dessa.

INTE jag och tyvärr så är min största kritik att han lierade sig med MP.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s