S hissar röd flagga – Vi måste få mer pengar för asylsökande annars sjunker vi

Inga problem antingen så minskar man volymen, lätt, eller så öppnar man alla skolor igen. Räknar: “Asylmottagandet sker idag i kommuner där det finns tillgång till lokaler och bostäder.” Öka volymerna så blir det brister även där! “Dessvärre är det också just dessa kommuner som har den högsta arbetslösheten och en begränsad arbetsmarknad.” Skattefinansiering eller flytt MEN med en halv miljon i arbetslöshet så finns inte jobb för alla NÅGONSTANS, långt därifrån. “På lite längre sikt ger det problem då de nya invånarna inte kan erbjudas arbete där de bor.” Så fort asylprocessen är avslutad kan man ju börja jobba inte vänta längre då så ingen sovjetisk femårsplan inte! “De kan inte flytta till tillväxtområden där jobben finns eftersom det saknas bostäder där.” Nämen bygg bostäder där det finns jobb . . och avveckla Strömsund . . hundratals miljonern rakt ned i sjön genom skatteutjämningen redan. “Det blir ett moment 22.” Näedå MINSKA VOLYMERNA!

Idag väntas besked om asylboende med 150 platser i Hoting. Anta att en fjärdedel är barn och ungdomar. Dvs 40 barn! Det innebär en 30-procentig ökning av antalet elever inom skolan och barnomsorgen. 40 är 30% betyder 120 elever. 120 elever i 6 klasser blir 20 elever per klass….detta är ju SMÅ klasser! Vad gnäller hon för…javisst sosseregim ja! “Ett litet samhälle som Hoting med 700 invånare skulle öka invånarantalet med 20 procent.” Minska volymerna!!! “Tillgång till aktiviteter och annat föreningsliv hjälper till att skapa ett bra mottagande men det kräver både personal och lokaler – med mycket kort varsel.” Näemen flytta och låt människor hamna i en cicilisation det verkar som det snart varken finns skola eller något annat i Hoting numer…. 700 invånare det fanns säkerligen för länge sedan flera tusen boenden i området. Kommunen har skött sig dåligt och precis som företagen så ska man lägga ned då. Vilka sköter asylföretagandet i Hoting? Lokala förmågor eller utsocknes?

Petterssons gör skillnad!

INVANDRING. Socialdemokraterna i Strömsund hissar röd flagg. Det stora asylmottagandet är inte längre hanterbart. Bara inom skola och barnomsorg har kostnaderna dragit i väg med miljonbelopp. – Kostnaderna är större än ersättningsnivåerna. Vi har fått upprätta flera tillfälliga förskolor, säger Susanne Hansson (S), kommunalråd.

View original post 513 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s