Vilken sörja riktigt rörigt . . .

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/patriklundberg/article21138412.ab

Härliga AB och denna skribent ser saker från en sida hela tiden.

Om flyktingar kostar så är det en kostnad. 50 miljarder som spenderas blir 25 tusen per pensionär/år.

Nu är 50 miljarder den siffra som de PK kan acceptera och bortförklara . . men sanningen rörande alla blir 5-10 gånger mer dvs 125 tusen till en kvarts miljon årligen PER PENSIONÄR en tredubbling av den högsta garantipensionen….. vem får dessa pengar ONE GUESS….

Vi måste prata om vad flyktingarna kostar.

OKE varje kohort ackumulerar en årligt skuld/utgift under överskådlig tid och lite till på 10 miljarder årligen…..summan justerad med faktisk invandring landar på 250 miljarder….

Nu har vi pratat fakta om detta…. och siffran 250 är NETTO!!

Fler och fler yttrar den åsikten. På ­nätet eller efter några glas rosévin.
Och visst kan vi göra det.

OK då fortsätter vi:

I vintras publicerade ­nationalekonomen Joakim ­Ruist den första studien om vad flyktinginvandringen kostar. Alltså alla flyktingar i Sverige, inte bara de som kommer i år.
Nettokostnaden 2015 blir drygt en procent av ­Sveriges BNP, runt 50 ­miljarder kronor.

Ja jag pratade i förväg…

Därutöver finns det en ­annan flyktinggrupp, ett gäng som vi definitivt måste prata om: skatteflyktingarna. Den kostar betydligt mycket mer.

En åsamkad/påtagen kostnad är inte en förlorad intäkt . . tror inte att ett enda svenskt storföretag som lever på “egen kraft”, typ LME,

Skatteverket har uppskattat att närmare 400 miljarder kronor göms utomlands. En monstersumma.

skulle vilja skatta “bort” 400 miljarder utan då söker man andra lösningar till exempel flytta företagets HK osv utomlands.
400 miljarder i skatt blir 1200 miljarder i vinst årligen . . . tror att alla företag värda namnen skulle investera i något, julgranar, blommor, juice osv, hellre än skatta iväg pengarna i Sverige. Varför inte bygga bostäder i stället? 400 miljarder motsvarar 200.000 boenden, HÄPP.

Förra året läckte uppgifter om att bolag som Ikea, ­Skype och Tele2 hade ägnat sig åt ­avancerad skatte­planering.

Trist om riktiga företag gör för mycket sådant här . . men minska företagsskatten så minskar/försvinner problemet . . betänk att staten bara får totalt 900 miljarder i stadsskatt så siffran verkar tagen ur luften….

För att inte tala om de ­välfärdsföretag som får ­miljarder av våra skatte­pengar, men som i jämför­else betalar ­kaffepengar i bolagsskatt.

PRECIS skattepengar som används på fel sätt . . och det bästa är ju att plocka bort de privata företagen i den branschen…

Svenska storbolag har smugglat ut en förmögenhet – på vår bekostnad.

Nja det är inte årligen utan ackumulerat till skillnad mot invandringsindustrin so kostar 250 miljarder årligen…..

Dessutom: alla miljarder som staten förlorar på de som flyr sina studielån. De idrottsstjärnor som smiter till ­Monaco. De personer som flyttar sin pension till ­Portugal. Gemensamt för de svenska skatteflyktingarna är att de reser hem när det passar.

Ja och alla de som får både utbildning och uppehälle gratis a.k.a. invandrare…..?

Svensk vård och omsorg är alltjämt fri för dem.

Troligtvis inte tvärtom…..

Skatteflykten är inget vi märker av. En struktur i det fördolda. Något som är svårt att kanalisera sin ilska mot.

Vad är särbeskattningen på 10-20% mot pensionärer?
Vad är jobbskatteavdraget, 100 miljarder, årligen??
Kom in i matchen?

Vi reagerar snarare på vad vi ser. Som när tiggarna ­dyker upp utanför vår matbutik, som när våra hemkommuner bygger om ­hotell till flyktingförläggningar.

Joo och för skattepengar . . 250 miljarder japp!

Det är enklare att greppa. Inte som en labyrint där ­våra miljarder går till bolag, sedan till dotterbolag, därefter som koncernbidrag till holdingbolag med en skattesköld i form av lån med höga räntor. Och skattefritt tillbaka till ägarna.
Vi är ett solidariskt folk, vi värnar de svaga. Läsare ­mejlar och undrar varför vi tar emot flyktingar när våra äldre lever på fattigpension och får sina frukostägg ­indragna. Det är inte av ondska eller rasism, det är av oro.

Previs och då trodde man avv skribenten fattat lite granna iaf MEN vänstern eldar på

Men pratar vi välfärd är det inte krigsflyktingarna som kostar oss mest. Somliga anser att vi bör stänga gränserna in till ­Sverige. Vi bör snarare stänga gränserna för de som flyr härifrån.

Fortfarande så behöver vi använda en del av de pengar som slängs i sjön för våra äldre att skylla på en påhittad skröna om företagens skatteflykt för att motivera våra äldre att bita ihop är liksom inte grejen . . . dem hinner dö innan man hittat och stoppat eventuell skatteflykt ur riktigt företagande MEN det skattefinansierade kan ju stoppas omedelbart.

Vilken agendaartikel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s