Hmm

http://www.op.se/kultur/po-tidholm-det-ar-inte-invandringens-fel

Det ironiska med att skriva om migration i en dagstidning är att de som skriker allra mest högljutt om att man inte får prata om invandringen i det här jävla landet har slutat ta del av etablerade medier. De sitter i stället och surar framför Avpixlat eller ett Facebookflöde fullt av vardagsrasism. Där odlar de myten om åsiktkorridoren och vänstervridningen av medierna. I denna lilla värld är rasismen normaliserad och världen spegelvänd. Det är världssamfundet, EU och Sverige som är extrema, i sina halvdana försök att leva upp till grundläggande humanitära åtaganden.

Ätit något olämpligt?
Naturligtvis är Sverige avvikande….

Om någon SD-anhängare trots allt läser detta vill jag ändå säga att jag på allvar förstår den obekväma känsla av förvirring somliga känner inför förändringarna i mindre norrländska städer och samhällen.

Den andra vågen den första redan klingat av . . .

Det var ju inte länge sedan allt funkade på ett annat sätt. Det fanns nästan ingen arbetslöshet, de kommunala ekonomierna var sunda, politiken handlade om att vilja och frånvaron av internet och etthundraarton tv-kanaler föste på ett otvunget sätt in befolkningen i en värdegemenskap där de flesta delade samma fikabordsreferenser.
Det är inte konstigt att många funderar på vad som hände.

Dom flesta vet nog vad som hände. Utbyggnaden av vattenkraft nästan klar.

Otroliga rationaliseringar i skogsindustrin där en enda maskin gör 100(?) eller kanske fler skogshuggares jobb…
Samma lika naturligtvis i gruvor.

Jag funderar också en hel del på det. Jag är dock helt säker på en sak: Det är inte invandringens fel att det bulldoftande folkhemmet – så som vi minns det – förändrades. Det var inte kurderna som flyttade industrierna till låglöneländer, det var inte palestinierna som stängde post- och bankkontoren och flyttade statliga jobb till städerna, det var inte somalierna som byggde volymhandelsområden som tömde stadskärnorna, sålde ut apoteken och privatiserade sönder landets järnvägsunderhåll. Det var inte syrierna som genomförde försämringarna i sjukförsäkringssystemet. Och det var faktiskt inte ensamkommande barn från Afghanistan som lade ner byskolorna och sänkte A-kassan.

Näe precis . . . det fanns plats tomma boenden och kommuner som redan då behövde gigantiska skattebidrag

Det är viktigt att komma ihåg i vilken ordning saker skedde och att minnas att frikyrkans gamla kursgård och de kommunala hyreshusen faktiskt stod tomma innan flyktingarna flyttade in, och att skolan var på väg att läggas ned innan de nya eleverna anlände, och att det blev jobb, liv, rörelse, handel och folk på bussarna och inte minst plussiffror i kommunernas befolkningsstatistik för första gången på en väldig massa år.

Precis först monterades glesbygden ned . . ofta för att gagna tätorterna vartefter.
Samma lika syns ju överallt. Mindre handlare, specialbutiker etc. landar i stora köpcentra där Asien producerade grejer säljs . . de flesta hantverkare har försvunnit eftersom man inte lagar utan köper nytt i stället . . .

Och har vi tur väljer några att stanna när pappren är klara, slå sig ned permanent för att bli tandläkare, jobba i äldrevården eller starta lokala serviceföretag. För det behövs verkligen. Den ursprungliga lokalbefolkningens ungar har nämligen för länge sedan flyttat till stan för att bli spelutvecklare.

eller ingenjörer eller sjuksköterskor eller läkare eller lärare eller . . osv eftersom utbildningssätena finns i tätorter……
Lite energi kom ju via alla regementen som fanns i de flesta stora städer . . Östersund, Sollefteå Umeå, Härnösand, Luleå osv….

Tyvärr är detta en drake som inte flyger själv utan skattebetalarna måste springa som satan och dra i snöret för att få glesbygden att leva.

Som om inte skövlingen i skogen såväl som i många älvar räcker så kommer nu vindsnurrorna. Ännu en skattesubventionerad verksamhet som skapar de alla flesta jobben annorstädes, ofta i främmande land.

Vindkraften är en riktigt tickande bomb både miljömässigt och ekonomiskt . . raset har redan börjat!

Det finns hur många exempel som helst på att man inte vill att landsbygden skall blomma utan bara vara en “skräphög” . .

Att tro att läkare och tandläkare osv från andra länder skulle trivas bättre i glesbygden är naturligtvis bara en romantiskt dröm

  • Bredband 100Mbit (tjugo år för sent!)
  • Järnvägen nedmonterad och dieseldrivet i stället för elektrifiering
  • Alla jobb med låga löner finns i Asien
  • Att göra glesbygden till ett gigantiskt skattefinansierat Skansen är inte riktigt klokt
  • Konkreta förslag på riktiga jobb som bara finns i glesbygd?
    • ??????
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s