Inte regering..inte opposition… naturligtvis är man då osäker . . .

http://www.hd.se/nyheter/sverige/2015/10/06/moderaterna-varnar-flyktingkostnaden-kan-bli-gokungen-som-tranger-ut-valfarde/

” . . kan bli . . ” ? Är redan sedan flera år . . . . och “Båda hoppas att flyktingarna långsiktigt kan bli samhällsekonomiskt lönsamma. ” Lönsamheten inträffar på lång sikt MEN inget sägs om det är en vecka, en månad, ett år, en generation eller flera generationer. Om något inte är lönsamt inom ett par år är det ju inte lönsamt . .vilket är fallet nu . . dessutom den bestämda uppfattningen, freudiansk, “hoppas” och “kan” gör ju att man känner att dessa personer vet (INTE) eller vet men säger inte=)

Nu är den beska sanningen att de flesta kohorter som invandrat redan har genererat en kostnad livslångt som är högre än för inrikes födda . .

OCH förhoppningen att en kohort skall bli lönsam är ju att den börjar generera ett plus som kompenserar den initiala kostnaden . . .
MEN

  • för att generera ett plus måste kohorten ha en sysselsättning i arbetsför ålder på 85%
  • lite kan kompenseras genom att andel pensionärer i gruppen är färre men samtidigt är antalet barn större (barn kostar)
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s